Als je eerlijk bent, weet je dat je dingen doet waarvan je beseft dat ze fout zijn. Soms doe je dingen waar je je rot over schaamt. Daarnaast zijn we zo met onszelf bezig, dat het alles in het leven verknoeid.

Jezus zegt: 'Dat wat uit de mens naar buiten komt, maakt hem onrein. Want uit zijn innerlijk, uit zijn hart, komen de slechte gedachten, ontucht, diefstal, moord, echtbreuk, hebzucht, kwaadwilligheid, bedrog, onmatigheid, jaloersheid, lasterpraat, hoogmoed, onverschilligheid. Al dit slechte komt uit het innerlijk van de mens en maakt hem onrein. (marcus 7:20-23)

Wat we nodig hebben, is vergeving voor die fouten. Iemand met kanker heeft een dokter nodig, of hij dat beseft of niet. Zo heb jij vergeving nodig, of je dat beseft of niet. Net zoals met kanker is degene die beseft wat hij nodig heeft beter af dan degene die zich in slaap laat sussen door een vals gevoel van zekerheid.


Jezus heeft het mogelijk gemaakt, door zijn dood aan het kruis, dat jij vergeving krijgt en jouw relatie met God wordt hersteld. Op die manier gaf hij het antwoord op jouw diepste vraag.