Graag wil ik me op deze plek aan u voorstellen. Als predikant ben ik vanaf februari 2020 fulltime geestelijke verzorger bij PCSOH en bij Zorgpartners Midden-Holland. Daarvoor was ik sinds oktober 2013, als gemeentepredikant verbonden aan de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt te Hoofddorp. En nu ben ik aan deze gemeente verbonden als 'predikant met een bijzondere taak'. En dan specifiek als geestelijke verzorger in de ouderenzorg.

Ik ben in 1971 geboren in Terneuzen, Zeeuws-Vlaanderen. Opgegroeid in een gelovig gezin kwam er bij mij het verlangen om predikant te worden. Na mijn studie in Kampen werd ik in 1999 predikant in de gereformeerde kerk (vrijgemaakt) te Musselkanaal-Valthermond, in de Veenkoloniën op de grens Groningen-Drenthe. Met veel genegenheid kijk ik terug naar de jaren dat ik daar predikant mocht zijn. In 2006 werd ik predikant van de kerken van Grijpskerk en Niezijl (later samengevoegd tot één kerk Grijpskerk-Niezijl), allebei dorpen in het Groningse Westerkwartier. Ook in deze beide plaatsen ben ik met liefde predikant geweest. In 2013 is er dus de overstap gemaakt van het Noorden van het land naar het Westen. Een overstap die ons prima is bevallen. 

In al die jaren, dat ik predikant ben, heb ik me altijd geroepen geweten om Gods liefde aan de mensen te mogen doorgeven. Het geloof in God geeft ons hoop en toekomst. Het geeft ons leven zin. Ik doe mijn werk met liefde. 

Sinds maart 2014 ben ik, naast mijn werk als gemeentepredikant, ook voor een paar uur in de week als geestelijk verzorger verbonden aan PCSOH. De PCSOH heeft twee zorgcentra: in Hoofddorp is dit Horizon en in Nieuw-Vennep is dit Westerkim. Dit werk mag ik graag doen. Het is veelzijdig en uitdagend en ook weer heel anders dan het werk als gemeentepredikant. 

Ik ben in 1999 getrouwd met Tineke, mijn vrouw. Kinderen hebben wij nooit ontvangen van de Here. Maar wij kunnen wel volop genieten van andermans kinderen. Bijv. in de gemeente tijdens de kerkdiensten en ook op de catechisatie. Tineke is docent in Zwolle aan een middelbare school (Greijdanus-college). Ze geef les in huishoudkunde en verzorging. 

In onze vrije tijd mag ik er graag met mijn camera op uit trekken. Ik mag graag met mijn macrolens fotograferen. Macrofotografie vergt veel geduld, maar levert soms ook hele verrassende resultaten op. 

Daarnaast mogen Tineke en ik ook graag samen dingen doen. Ik mag ook graag een mooi boek lezen. Voor de ontspanning, maar uiteraard ook om bij te blijven voor mijn werk. 

Hartelijke groet,
ds. J.A. Vos

Alphen aan den Rijn
06-43518222 

Agenda
Info over

 

Kerkdiensten 09:30 uur

Deze dienst is ook "live" mee te beleven

 

Kerkdiensten 16:30 uur

Deze dienst is ook "live" mee te beleven

Live-stream + info actuele kerktijden

De kerkdienst kunt u meebeleven via onze live-stream: https://kerkdienstgemist.nl/stations/943-GKv-Kruiskerk-Hoofddorp

Adres
Nieuweweg 2, 2132 CN Hoofddorp
Telefoon
023-5636629
Mail
scriba@hoofddorp.gkv.nl
Web
http://www.hoofddorp.gkv.nl